Kutsu haastattelututkimukseen

27.2.2024

Transsukupuolisten kokemukset kohtaamisesta terveydenhuollossa vastaanottokäynneillä, jotka eivät liity transsukupuolisuuteen Tämä on kutsu osallistua tutkimukseen, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa transsukupuolisten kokemuksista kohtaamisesta suomalaisessa terveydenhuollossa. Tutkimuksen kohteena ovat kokemukset vastaanottokäynneistä, joiden syy ei liity transsukupuolisuuteen vaan muuhun terveyden tai sairauden hoitamiseen julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa. 

Tutkimus on osa Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa tehtävää hoitotieteellistä pro gradu -tutkielmaa. 

Tutkimukseen osallistuakseen tulee olla yli 18-vuotias. Osallistuakseen ei tarvitse olla tehnyt toimenpiteitä koetun sukupuolen vahvistamiseksi (nimen vaihto, sukupuolen korjausleikkaus tmv.), eikä haastatteluun tarvitse valmistautua mitenkään. 

Tutkimus toteutetaan yksilöhaastatteluna haastateltavalle sopivana ajankohtana helmi-maaliskuun 2024 aikana. Haastattelu toteutetaan etähaastatteluna Teams-yhteydellä ja se kestää noin 1–1,5 tuntia. Tutkimukseen osallistumisen voi keskeyttää missä vaiheessa tahansa. Aineisto käsitellään luottamuksellisesti ja tietosuojalainsäädäntöä noudattaen. Tulokset raportoidaan osana pro gradu -tutkielmaa sekä tieteellistä- tai ammattijulkaisutoimintaa. Haastateltavaa ei voi tunnistaa tutkimuksen tuloksista. 

Jos kiinnostuit osallistumaan tutkimukseen tai Sinulla on siitä kysyttävää, ole rohkeasti puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä pro gradu -tutkijaan janica.juvonen@tuni.fi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Tutkija välittää Sinulle sähköpostitse tutkimuksen tiedotteen ja tietosuojailmoituksen. Luettuasi ne voit halutessasi ilmoittautua tutkimukseen. Tutkija ottaa Sinuun tällöin yhteyttä haastatteluajan sopimiseksi. 

Ystävällisin terveisin, 


Janica Juvonen 

Terveydenhoitaja AMK, Pro gradu -tutkija, TtM-opiskelija 

Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta 

janica.juvonen@tuni.fi, p. 045 3177 860

 

Marja Kaunonen 

Tutkielman ohjaaja, hoitotieteen professori 

Terveystieteiden laitoksen johtaja 

Tampereen yliopisto 

marja.kaunonen@tuni.f