Elokuvailtoja jälleen Manse Pride -viikon ohjelmistossa

8.6.2024

Tampereella nähdään jälleen Manse Pride -viikon aikana kolme sateenkaareevaa elokuvanäytöstä yhteistyössä Sinuksi ry:n, Arthouse Cinema Niagaran, PEK:in ja Tampereen filmifestivaalin kesken. Elokuvat tarjoavat syvällisiä näkökulmia ihmisenä olemisen monimuotoisuudesta, yhteisöllisyyden voimasta ja henkilökohtaisesta kasvusta.

Rurangi -elokuvan päähenkilöt
Rurangi (2020)

RŪRANGI (2020)

Ti 15.6. 19:00 / Arthouse Cinema Niagara

Caz (Elz Davis) palaa kotiin pieneen meijeriyhteisöön Rūrangiin, Uuteen-Seelantiin, yrittäen rakentaa uudelleen suhteita ystäviinsä ja vieraantuneeseen isäänsä. Kymmenen vuoden jälkeen he eivät aluksi tunnista häntä ja kamppailevat hyväksyäkseen hänen päätöksensä lähteä. Cazin lapsuuden paras ystävä Anahera (Awahina Rose Ashby) yrittää saada yhteyden maoriperintöönsä, ja hänen isänsä (Kirk Torrance) käsittelee edelleen Cazin äidin kuolemaa. Lopulta, kun haavat alkavat parantua, läheiset alkavat ymmärtää Cazin päätöstä.

Frameline-yleisöpalkinnon voittanut Max Currien "RŪRANGI" on voimakas ja aito tarina, joka yhdistää ympäristönsuojelun, identiteetin ja hyväksynnän löytämisen teemat.

TFF Goes Manse Pride: Vastarinta / Resistance

To 15.6. 19:00 / Arthouse Cinema Niagara

 1. Nans Laborde-Jourdàa: BOLERO
  (Ranska/France, fiktio/fiction, 17 min)
  Fran palaa kotikaupunkiinsa lepäämään ja tapaamaan äitiään. Matka pitkin muistojen ja toivon polkuja Boleron rytmin tahdissa johdattaa hänet ja koko kylän ilahduttavan kaoottiseen huipentumaan.
 2. Tomas Cali: L'ESUISSE / THE SKETCH
  (Ranska/France, dokumentti/documentary, 9 min)
  Pariisissa taiteilijan studiossa päähenkilö alkaa opiskella ranskaa ja piirtämistä. Hän tapaa Linda Demorririn, transsukupuolisen maahanmuuttajan ja heidän kohtaamisensa myötä hän oppii myös piirtämään itsensä.
 3. Donatienne Berthereau: NUITS BLANCHES / SLEEPLESS NIGHTS
  (Ranska/France, fiktio/fiction, 25 min)
  Pariisissa, huhtikuussa 2022, Ranskan presidentinvaalien aikaan Solène eksyy unettomiin öihin.
 4. Fariba Haidari: LEILA
  (Ruotsi/Sweden, dokumentti/documentary, 25 min)
  Koskettavia palasia Leilan, 64-vuotiaan transsukupuolisen naisen elämästä, joka yrittää löytää omaa paikkaansa vihamielisessä maailmassa juuri ennen kuin Taliban ottaa jälleen vallan Afganistanissa.

Kaikissa lyhytelokuvissa on englanninkielinen tekstitys.

THE MAN WITH THE ANSWERS (2021)

La 15.6. 19:00 / Arthouse Cinema Niagara

Entinen mestaruussukeltaja Viktoras viettää päivänsä Kreikan rannikolla tehtaalla työskennellen, mutta puhelinsoiton myötä hän lähtee suoraviivaiselle matkalle Saksaan. Matkalla hän tapaa komean liftaajan Mathiasin, joka houkuttelee hänet tuntemattomalle tielle. "THE MAN WITH THE ANSWERS" on postikortin kaunis kesäinen roadtrip-elokuva perhesiteistä, pojista jotka kiinnittävät huomiomme ja käänteistä, jotka johdattavat meidät kotiin.

Elokuvan kielet: englanti, kreikka, saksa, italia.
Tekstitys: englanti.

Lisätietoja löydät Manse Priden tapahtumakalenterista https://www.mansepride.fi/tapahtumakalenteri/ ja elokuvateatteri Niagaran ohjelmistosta: https://www.arthousecinemaniagara.fi/. Tarkemmat esteettömyystiedot löytyvät täältä: https://www.arthousecinemaniagara.fi/fi/info/esteettomyys.