Nuorten rauhanviikolla koulutusta

22.8.2024

Nuorten rauhanviikko on vuodesta 2019 järjestetty tapahtumakokonaisuus, joka tuo yhteen suurimman osan alan toimijoista ja tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua ja osallistua rauhantyöhön. Viikon taustalla on YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2250: nuoret, rauha ja turvallisuus mukaisesti ajatus siitä, että nuorilla on merkittävä rooli rauhan rakentamisessa ja ylläpitämisessä yhteiskunnissamme: kestävää rauhaa ei voi saavuttaa ilman nuoria.

Sinuiksi ry tekee töitä sen eteen, että jokaisella on mahdollisuus tulla sinuiksi itsensä kanssa. Me järjestämme toimintaa erityisen haavoittuvaisessa asemassa oleville henkilöille sekä tarjoamme tuki- ja neuvontapalveluja. Turvallisuudentunne on keskeinen rauhaan liittyvä käsite. Jokaisella on oikeus kokea olevansa turvassa sellaisena kuin on ilman pelkoa esimerkiksi vihasta, syrjinnästä tai väkivallasta. 

Sinuiksi ry osallistuu nuorten rauhanviikkoon toteuttamalla etäkoulutuksen Sensitiivinen kohtaaminen.

Miten saamme luotua ympäristöistä ja omasta vuorovaikutuksesta turvallisen mahdollisimman monelle? Miten turvallisuuden ja arvostetuksi tulemisen kokemukset syntyvät meissä? Miten voimme edistää yhteiskunnan rakenteiden muuttumista sensitiivisiksi ja kannatteleviksi?

Aika: 18.9.2024 kello 18-19.30

Paikka: Microsoft Teams

Ilmoittautuminen 16.9.2024 mennessä tämän linkin kautta: https://tinyurl.com/rauhanviikko