Aseksuaalisuuden kirjo -ryhmä

Sinuiksi ry:n vertaisryhmä aseksuaalisuuden kirjon ihmisille
Tule pohtimaan vertaisten kesken aseksuaalisuuden kirjoon liittyviä asioita. Ryhmään ovat tervetulleita koko aseksuaalisuuden ja aromanttisuuden kirjon ihmiset, esim. aromanttiset, demiseksuaalit tai harmaa aro-acet. Tervetuloa myös, mikäli pohdit omaa identiteettiäsi aromanttisuuden ja/tai aseksuaalisuuden suhteen.

Ryhmä kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Uudet ryhmäläiset ovat aina tervetulleita ja ryhmässä voi käydä omien menojen mukaisesti. Ryhmässä on kaksi vertaisohjaajaa. Ennen tuloasi, tutustu turvallisemman tilan ryhmäohjeisiimme.

Aseksuaali henkilö, eli “ace” tai “ässä”, kokee tavallisesti hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa toisia henkilöitä kohtaan. Aseksuaalisuus ilmenee monissa muodoissa, eikä ole mitään ainoaa oikeaa tapaa olla aseksuaali. Aseksuaalit voivat kokea muunlaista, esimerkiksi romanttista, emotionaalista ja esteettistä vetovoimaa. Aseksuaali henkilö voi identifioida itsensä myös homoksi, heteroksi tai bi- tai pan-ihmiseksi kokemansa vetovoiman kohteiden sukupuolen mukaan. Meitä on monenlaisia.

Aseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen, mutta se ei ole sitä kaikille. Aseksuaalisuus on kattotermi, jonka kirjoon kuuluvat myös esimerkiksi demiseksuaalisuus, harmaa-aseksuaalisuus, apothiseksuaalisuus ja autoseksuaalisuus.

Lisätietoja ryhmästä saa Sinuiksi ry:n koordinaattorilta: jenni(at)pirkanmaanseta.fi